Ambulante begeleiding

Waar ?

  1. Op je eigen woonadres

De  ambulant begeleider werkt met jou tijdens jouw traject naar de grootst haalbare zelfredzaamheid.  Het woord ambulant geeft aan dat er geen vaste werkplek binnen Zorg & Wegwijs  is.

De begeleider ondersteunt je in jouw woonruimte of hierbuiten. De inzet van de begeleiding kan variëren van lichte ondersteuning tot intensieve begeleiding .

Er wordt geholpen bij het (opnieuw)  inrichten van je leven, naar jouw mogelijkheden. Hij/zij kan ondersteunen bij praktische zaken, zoals lichamelijke gezondheid en de administratie. Maar kan je ook inzichten brengen die jouw verder brengen naar zelfredzaamheid en in jouw kracht op eigen benen je leven te leiden.

De begeleiding richt zich grotendeels op ondersteuning bij de dagelijkse zaken. Deze begeleiding vind individueel plaats zodat er alle aandacht voor elkaar is. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat je een gesprek hebt met je werkgever waarbij je graag wil begeleiding hierbij is. Dit kan ook. Er worden samen met jou doelen opgesteld en er wordt hier samen aan gewerkt zodat je uiteindelijk steeds meer “losgelaten” kan worden en op eigen benen leert staan.

Hoe vaak en intensief deze begeleiding is, hangt af van je indicatie.

Een indicatie vraag je aan bij de WMO van de gemeente waar je bent ingeschreven. Ambulante begeleiding kunnen wij op basis van Zorg In Natura (ZIN)  en PGB leveren binnen onze gecontracteerde gemeenten  Indien er sprake is van  een WLZ indicatie heeft (bijvoorbeeld een GGZ-indicatie), biedt dit ook mogelijkheden afhankelijk van de indicatie.

Voordat je in aanmerking komt  voor ambulante begeleiding  is het volgende belangrijk om te weten:

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Indicatie voor individuele begeleiding (WMO ZIN vanuit gemeente of WLZ-PGB indicatie)
  • In bezit van eigen woonruimte 
  • Duidelijke hulpvragen
  • Er is geen actieve alcohol- en/of drugsverslaving
  • Er is geen ernstige agressie-problematiek

Cliënten kunnen natuurlijk tijdens  hun traject veranderen of gedrag vertonen wat bij het oriënterend gesprek niet is vermeld. Hierdoor kan het zijn dat Zorg & Wegwijs  niet langer de gevraagde zorg- en dienstverlening kan geven. In deze gevallen wordt je hierover geïnformeerd en krijg je de kans om je gedrag aan te passen. Indien dit niet gebeurd zal er samen met jouw gezocht worden naar een passende oplossing. Niet iedere zorgvraag kan door Zorg & Wegwijs worden gehonoreerd.

Uiteraard begrijpen de medewerkers van Zorg & Wegwijs dat bij bepaalde ziektebeelden en aandoeningen moeilijk gedrag voor kan komen, dit is echter geen vrijbrief om je te misdragen. In het uiterste geval zul je worden overgedragen aan een andere zorgaanbieder of zal de zorgverlening (tijdelijk) beëindigd worden.  

Aanmelden voor Ambulant Begeleiding?

Mail dan de indicatie/beschikking/hulpvragen/zorgplan naar: info@zorgenwegwijs.nl

Je zult bij geschikte aanlevering van gegevens en informatie worden uitgenodigd voor een oriënterend gesprek. Tijdens dit gesprek zal worden besproken wat je hulpvraag is en welke zorg je nodig hebt. Wij kunnen dan aangeven wat en hoe wij iets kunnen betekenen. Wanneer er een “match” is, worden afspraken gemaakt over de start van jouw traject bij Zorg & Wegwijs.

Interesse?

Er is momenteel geen wachtlijst

Meld je aan